• 1404/05/04 - 12:52
  • - تعداد بازدید: 97
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

لزوم برنامه‌ریزی برای تولید در شرایط خشکی/ بارش‌ها از شهریور افزایش خواهد یافت

رئیس مرکز آمار، فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به کاهش ۴۰ درصدی نزولات جوی در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ گفت: شرایط پراکنش بارش در شمال‌شرق، زاگرس مرکزی و غرب کشور نیازمند مدیریت دقیق زمان کشت، آماده‌سازی زمین و مصرف بهینه کود است.

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، حسین آهنی در جلسه شورای معاونین این وزارتخانه که روز شنبه ـ۴ مردادـ برگزار شد، با اشاره به کاهش ۴۰ درصدی بارش‌ها از ابتدای سال زراعی، وضعیت منابع آبی کشور را نگران‌کننده توصیف کرد.

 

وی با ارائه گزارشی از وضعیت بارش‌ها گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون نسبت به دوره ۵۵ ساله بلندمدت، حدود ۴۰ درصد کاهش بارندگی داشته‌ایم و غرب کشور که کانون تولید غلات است، بیشترین افت بارش را تجربه کرده است، تغییر الگوی بارش به وضوح تحت تأثیر تغییر اقلیم قرار گرفته و پوشش گیاهی در مراتع شمال و شرق کشور نتوانسته نیاز رطوبتی خود را تأمین کند.

 

رئیس مرکز آمار، فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت جهاد کشاورزی به پایش سطح زیر کشت محصولات اساسی اشاره کرد و افزود که امسال سطح زیر کشت جو یک میلیون و ۴۹۹ هزار هکتار بوده و در استان‌های گیلان و مازندران در مجموع حدود ۴۸۵ هزار هکتار برنج کشت شده است؛ سطح زیر کشت گندم نیز شش میلیون هکتار برآورد می‌شود که برداشت آن به پایان رسیده است.

 

وی با اشاره به پیش‌بینی‌های بارشی برای ماه‌های شهریور و مهر، گفت: هرچند نسبت به پارسال بهبودی اندک پیش‌بینی می‌شود، اما همچنان پراکنش بارش در شمال‌شرق، زاگرس مرکزی و غرب کشور نیازمند مدیریت دقیق زمان کشت، آماده‌سازی زمین و مصرف بهینه کود است. در برخی استان‌ها از جمله غرب فارس، کهگیلویه و بویراحمد، شهرکرد و خوزستان احتمال تداوم شرایط خشکسالی وجود دارد.

 

آهنی وضعیت مخازن سدهای کشور را نیز بحرانی ارزیابی کرد و افزود: از ابتدای سال آبی تاکنون ورودی سدها به ۱۷ میلیارد مترمکعب رسیده که نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری داشته و برخی سدها از جمله سفیدرود در گیلان، سدهای دوستی و طرق در خراسان رضوی، ۱۵ خرداد قم، سیرجان در کرمان، نسا در گلستان و چهار نیمه‌ها در سیستان و بلوچستان بیش از ۷۵ درصد ظرفیتشان خالی است.

 

وی تأکید کرد: برنامه‌ریزی کشت‌های آبی باید با در نظر گرفتن این محدودیت‌ها انجام شود و پایش ماهانه داده‌ها ادامه خواهد یافت تا در صورت تغییر الگوهای بارشی، اطلاعات به‌روزرسانی شود.

 

  • گروه خبری : اخبار روز,اخبار تایپی
  • کد خبر : 207629
کلمات کلیدی
مریم  مهدوی
خبرنگار

مریم مهدوی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید